Графички приказ основних показатеља о становништву

Завршна конференција ИПА 2011

Датум: 07/12/2015. Написао: . Објављено у: Актуелно, Насловна 

Републички завод за статистику организовао је завршну конференцију ИПА 2011 пројекта – „Директна финансијска подршка Европске комисије за усаглашавање статистичког система Србије са Европским статистичким системом“, 6. октобра 2015. у хотелу Метропол Палас у Београду.
Уз финансијску помоћ Европске уније од 60%, под овим пројектом спроведене су акције од националног значаја: Попис становништва, домаћинстава и станова 2011, Попис пољопривреде 2012. и Попис економије 2012. – Структура расхода и прихода правних лица и предузетника.
Конференцију је отворио директор Завода др Миладин Ковачевић, док су посебан осврт на значај пројекта дали госпођа Јасна Атанасијевић, директорка Републичког секретаријата за јавне политике и Steffen Hudolin, саветник/Шеф операције – Сектор II, из Делегације Европске уније у Републици Србији.
На конференцији је емитована десетоминутна видео порука господина Pietera Everersa, директора из Евростата.
Кроз презентације са најбитнијим резултатима, говорили су руководиоци сва три пројекта: Снежана Лакчевић, Андра Милојић и Раде Ћирић.

Конференцији су присуствовали директори статистичких институција земаља: Мађарске, Бугарске, Албаније, Црне Горе, БИХ, Хрватске и Словеније, као и представници Института економских наука, Института друштвених наука, Института економике пољопривреде, Универзитета у Београду и Новом Саду, Геронтолошког друштва, Тима за социјално укључивање, Сталне конференције градова и општина, Амбасаде Шведске, Balkan Project Office, Канцеларије УН-а у Србији, Канцеларије за европске интеграције и Европске делегације у Србији.

Конференција је добро медијски испраћена.


“Села у Србији“

Датум: 19/11/2015. Написао: . Објављено у: Актуелно, Насловна 

Објављена је специјална публикација “СЕЛА У СРБИЈИ“ аутора проф. др Милована М. Митровића, заснована на подацима Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. и Пописа пољопривреде 2012.

„Објава специјалних публикација“

Датум: 24/09/2015. Написао: . Објављено у: Актуелно, Насловна 

Републички завод за статистику, на скупу под називом „О демографским изазовима Србије“, представио је четири посебне публикације/студије базиране на резултатима Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. и Пописа пољопривреде 2012:

Презентације:

„О демографским изазовима Србије“

Датум: 11/09/2015. Написао: . Објављено у: Актуелно, Насловна 

Републички завод за статистику организује скуп „О демографским изазовима Србије“, који ће се одржати 24. септембра 2015. у 11 часова, у Палати Србија, салa „Београд“ (Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд).

Овом приликом биће представљене специјалне публикације, чији су аутори еминентни стручњаци из области демографије:

  • „Популација Србије почетком 21. века“,
  • „Млади у Србији почетком 21. века“,
  • „Демографски профил старог становништва Србије“, и
  • „Анализа утицаја штета од елементарних непогода на резултате пописа“.

Све публикације базиране су на резултатима Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. и Пописа пољопривреде 2012.

„Две деценије избеглиштва у Србији“

Датум: 04/06/2015. Написао: . Објављено у: Актуелно, Насловна 

Објављена је специјална публикација „Две деценије избеглиштва у Србији“, ауторке др. Весне Лукић , која је заснована на резултатима Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011.
Публикација има за циљ да допринесе бољем сагледавању потреба и проблема присилних миграната и њихових домаћинстава у Републици Србији.

Следећа страна »